Blog

Blog – „Organizácia “Vyber správnu školu! o.z.” v televíznej šou – Jama Levova“

„Chcel som byť bohatý, teraz chcem pomáhať.” Tomáš Margolien

Inovátor kariérového poradenstva – Tomáš Margolien, zakladateľ organizácie Vyber správnu školu! o.z., vystúpil v televíznej šou „Jama Levova“ so svojím inovatívnym projektom kariérového poradenstva na ktorom pracoval od svojich 14 rokov. Jeho organizácia zaujala investorov a divákov svojim jasným cieľom a originálnym prístupom k rozvoju kariéry mladých ľudí.

Úvod prezentácie spočíval v predstavení organizácie, ktorá sa zameriava na pomoc žiakom základných škôl pri výbere správnej strednej školy a budúcej profesie. 

Cieľom organizácie bolo získať investíciu v hodnote 11 tisíc eur za 25% podielu v organizácii. Investíciu plánovala organizácia využiť na realizáciu akcií ako veľtrhy stredných škôl a denné letné tábory. Rovnako bolo cieľom aj zviditeľnenie kariérového poradenstva na Slovensku prostredníctvom vytvorenia bezplatnej publikácie pre kariérnych/výchovných poradcov a psychológov základných škôl.

Tomáš vysvetlil, že organizácia má za cieľ pomôcť jednotlivcom v sebapoznaní a správnom výbere strednej školy. „Predpokladajme, že snom každého človeka je mať prácu, ktorá by ho bavila, napĺňala, za ktorú dostane adekvátne finančné ohodnotenie a bude v nej úspešný a zároveň ocenený,“ povedal. Zdôraznil dôležitosť uvedomenia si svojich silných a slabých stránok, záujmov, hodnôt a príležitostí, čo je kľúčové pri rozhodovaní o budúcom smerovaní žiakov.

Zážitková aktivita „Moja Firma“ priamo v šou s investormi.

Súčasťou prezentácie bola aj praktická ukážka jednej z aktivít, ktoré organizácia ponúka v rámci zážitkových workshopov. Aktivita s názvom „Moja firma“ zahŕňa tvorbu fiktívnej firmy, čo pomáha účastníkom zistiť ich preferencie a schopnosti. „Úlohou investorov bolo vytvoriť logo firmy, názov, službu alebo produkt a určiť pracovné pozície jednotlivých členov tímu v ich firme,“ vysvetlil Tomáš.

Na záver sprostredkoval levom informácie, ktoré dokázal odpozorovať z ich práce. Tomáš zdôraznil, že bežné workshopy trvajú až 6 vyučovacích hodín alebo aj 3 školské dni a že jeho organizácia plánuje kvôli veľkému záujmu verejnosti rozšíriť svoje služby aj na stredné školy a medzinárodnú úroveň.

Prezentácia Tomáša Margoliena v šou „Jama Levova“ získala pozitívne ohlasy od investorov, ktorí ocenili jeho zanietenie a inovatívny prístup k vzdelávaniu a kariérovému poradenstvu. To, či môže investícia priniesť významné zmeny v oblasti kariérového poradenstva na Slovensku, sa môžete dozvedieť už 11. októbra na Voyo alebo v premiére 17. októbra o 22:00 na Markíze.

Odkaz na moderný katalóg pre žiakov základných škôl, učiteľov a rodičov – ZADARMO – https://anyflip.com/blyyx/kssi/

 Blog pripravil administrátor organizácie „Vyber správnu školu! o.z.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 − 15 =